منتدى جنة الحب فى الله (منتدى للنساء فقط)

السلام عليكم ورحمة الله وبركاته
اهلا بيكي زائرتنا بمنتدي جنة الحب فى الله

اتمني انك تستفيدي
وان كنتي عضوة فتفضلي بالدخول....
وإان كنتي زائرة فتفضلي بالتسجيل....
مع تحياتي
♥️♥️المديــــــــــرة العامــــــــــة♥️♥️
منتدى جنة الحب فى الله (منتدى للنساء فقط)

السلام عليكم ورحمة الله وبركاته
اهلا بيكي زائرتنا بمنتدي جنة الحب فى الله

اتمني انك تستفيدي
وان كنتي عضوة فتفضلي بالدخول....
وإان كنتي زائرة فتفضلي بالتسجيل....
مع تحياتي
♥️♥️المديــــــــــرة العامــــــــــة♥️♥️
منتدى جنة الحب فى الله (منتدى للنساء فقط)
هل تريد التفاعل مع هذه المساهمة؟ كل ما عليك هو إنشاء حساب جديد ببضع خطوات أو تسجيل الدخول للمتابعة.


 
الرئيسيةمجلة المنتدىأحدث الصورالتسجيلدخول


 صلاتك قبل مماتك





أهلا بك يا زائر آخر زيارة لك الخميس يناير 01, 1970
آخر عضو مسجل زهرة البراري فمرحبا به

أهلاً بكم فى مركز تحميل جنة الحب فى الله لتحميل الصور والملفات




بحث عن:   






 

 سفنج مغربي (خبيزات صغار مقليين)

اذهب الى الأسفل 
4 مشترك
كاتب الموضوعرسالة
amina_l_2011
النائب العام للمنتدى
النائب العام للمنتدى
amina_l_2011


شكر من الأدارة
عدد المساهمات : 335
نقاط : 15798
تاريخ التسجيل : 15/01/2011
العمر : 58

سفنج مغربي (خبيزات صغار مقليين) Empty
مُساهمةموضوع: سفنج مغربي (خبيزات صغار مقليين)   سفنج مغربي (خبيزات صغار مقليين) Emptyالثلاثاء مارس 01, 2011 10:59 am

[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]


[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]




المقادير:

معالق سكر2
معالق خميرة ديال الخبز2
كاس ماء دافئ
معاق حليب نيدو2
بيضة كبيرة
ملح

الطريقة:

تخلط هده المقادير في مولينكس وتخليها 10 دقائق من بعد اضيفي نصف كاس زيت والطحين حتى تجمع ودلكيهاجيدا غطيها وخليها تخمر من بعد وكما اتعرفي اختي طلقيها بالمدلك وقطعي بسلطانية حتى يكون حجمها كبير شوية غطيهم وخليهم اخمر مرة ثانية ثم قليهم في الزيت وعلى فكرة ما بيشربوش زيت بيكونو ناشفين يكون عندك طبق فيه السكر غطسي هد الخبيزات صغار على كل الجهتين وقدميهم لوليداتك للفطور هائلين وبالصحة والعافية .

عاوزة تحشيهم شوكولا سايحة او مربى ما عليك الا ان تملئي الجيب الحلواني بالمربى و تعملي خرم صغير وتحشيهم

الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
جميلة بنقابى
المدير
المدير
جميلة بنقابى


عدد المساهمات : 525
نقاط : 16651
تاريخ التسجيل : 06/01/2011
العمر : 41
الموقع : نوووووووووور الاسلام

سفنج مغربي (خبيزات صغار مقليين) Empty
مُساهمةموضوع: رد: سفنج مغربي (خبيزات صغار مقليين)   سفنج مغربي (خبيزات صغار مقليين) Emptyالأربعاء مارس 02, 2011 12:34 am

شكلها سهله بس بين انا مخى تخين شويه
انا عوزه اعملها ومصره ممكن وحده وحده معايه
عوزه اعرف المقادير بالظبط
يعنى الضع قد ايه دقيق
معالق خميرة ديال الخبز2 قصدق الخميره العاديه اللى احنا بنقول عليها خميره بيره ولا اللى فى الاكياس الخميره الفوريه ولا ممكن نضع اى حاجه منهم
طيب المقادير دى
معالق سكر2
معالق خميرة ديال الخبز2

كاس ماء دافئ
معاق حليب نيدو2
بيضة كبيرة
ملح
اضعهم الاول بدون الدقيق على بعض الى ان يتخمروا صح

ثم اضع الزيت والدقيق عليهم بعد ما يتخمروا
وبعد ما اعجنهم فى بعض اسبهم يخمروا مره تانيه
طيب الحته دى انا مش فهمها
وكما اتعرفي اختي طلقيها بالمدلك وقطعي بسلطانية حتى يكون حجمها كبير شوية غطيهم وخليهم اخمر مرة ثانية
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة] معلش خليكى معايه علاشان اعملها صح وتطلع حلوه منك ياقمر
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
https://ganetal7obfealah.yoo7.com
amina_l_2011
النائب العام للمنتدى
النائب العام للمنتدى
amina_l_2011


شكر من الأدارة
عدد المساهمات : 335
نقاط : 15798
تاريخ التسجيل : 15/01/2011
العمر : 58

سفنج مغربي (خبيزات صغار مقليين) Empty
مُساهمةموضوع: رد: سفنج مغربي (خبيزات صغار مقليين)   سفنج مغربي (خبيزات صغار مقليين) Emptyالأربعاء مارس 02, 2011 7:33 am

السلام عليك ورحمة الله
اول شيء شكرا على ردك الجميل
بالنسبة للخميرة هي خميرة البيرة اما بالنسبة للمقادير الاولى فاخلطيها بيدك او بمعلقة واتركيها تختمر مدة عشر دقائق لا اكثر ولا اقل مهم جدا
بعدها ضيفي الزيت والدقيق الى ان تجتمع العجينة عندك ولا تكون تلتصق باليد لا تكون خفيفة ولا قاسية جدا
ثم شكليها كما في الصورة او اعمليها مثل الدونات ان اردتيها صغيرة قطعيها بكاس الشاي وان اردتها كبيرة قطعيها بالسلطانية
على فكرة هي ليست تخينة هي منفوشة فقط
بتكون رائعة
جربيها وردي عليا
واي سؤال على تحت امرك يا جميل
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
بسمه امل
عضوجديد
عضوجديد



عدد المساهمات : 17
نقاط : 15078
تاريخ التسجيل : 03/03/2011
العمر : 45

سفنج مغربي (خبيزات صغار مقليين) Empty
مُساهمةموضوع: رد: سفنج مغربي (خبيزات صغار مقليين)   سفنج مغربي (خبيزات صغار مقليين) Emptyالخميس مارس 03, 2011 1:25 am

ماشاء الله يا ميمو شكله تحفه جداااا حجربها ان شاء الله شكلها زى الدوناتس بالظبط
تسلم ايدك يا ميمو
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
جميلة بنقابى
المدير
المدير
جميلة بنقابى


عدد المساهمات : 525
نقاط : 16651
تاريخ التسجيل : 06/01/2011
العمر : 41
الموقع : نوووووووووور الاسلام

سفنج مغربي (خبيزات صغار مقليين) Empty
مُساهمةموضوع: رد: سفنج مغربي (خبيزات صغار مقليين)   سفنج مغربي (خبيزات صغار مقليين) Emptyالخميس مارس 03, 2011 6:41 am

amina_l_2011 كتب:
السلام عليك ورحمة الله
اول شيء شكرا على ردك الجميل
بالنسبة للخميرة هي خميرة البيرة اما بالنسبة للمقادير الاولى فاخلطيها بيدك او بمعلقة واتركيها تختمر مدة عشر دقائق لا اكثر ولا اقل مهم جدا
بعدها ضيفي الزيت والدقيق الى ان تجتمع العجينة عندك ولا تكون تلتصق باليد لا تكون خفيفة ولا قاسية جدا
ثم شكليها كما في الصورة او اعمليها مثل الدونات ان اردتيها صغيرة قطعيها بكاس الشاي وان اردتها كبيرة قطعيها بالسلطانية
على فكرة هي ليست تخينة هي منفوشة فقط
بتكون رائعة
جربيها وردي عليا
واي سؤال على تحت امرك يا جميل

كده تمام انا فهمت بس مش قليلى ماهو مقدار الدقيق مش مهم انا هضع دقيق الى ان تصبح عجينه لينه لا تلصق باليد
وهجربه وهقلك انا مبسوطه جدا انك فهمتينى تسلمى ياقلبى بحبك فى الله
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
https://ganetal7obfealah.yoo7.com
oumassya
عضوجديد
عضوجديد
oumassya


عدد المساهمات : 6
نقاط : 14733
تاريخ التسجيل : 21/06/2011
العمر : 45

سفنج مغربي (خبيزات صغار مقليين) Empty
مُساهمةموضوع: رد: سفنج مغربي (خبيزات صغار مقليين)   سفنج مغربي (خبيزات صغار مقليين) Emptyالثلاثاء يونيو 21, 2011 12:20 pm

hiu;
HUMMM miam!!miammm chukran
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
 
سفنج مغربي (خبيزات صغار مقليين)
الرجوع الى أعلى الصفحة 
صفحة 1 من اصل 1

صلاحيات هذا المنتدى:لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى
منتدى جنة الحب فى الله (منتدى للنساء فقط) ::  اقســــام البيــــت والديــــكور :: منتدى المـطـبخ والمأكولات :: ركن المعجنات والفطائر-
انتقل الى: